Medi ambient

medi Ambient

Falta de lideratge al Maresme per resoldre la pèrdua de sorra

Baron proposa treballar plegats des del Consell Comarcal per buscar solucions

Vilassar de Mar i Premià de Mar reclamen ser en “la primera línia de la negociació” i Cabrera vol denunciar la Generalitat

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va fer ahir una crida a la unitat de tots els pobles afectats pel temporal per avançar conjuntament cap a una solució definitiva i consensuada que serveixi per evitar que qualsevol llevantada s'endugui la sorra de les platges. “El que cal fer és treballar plegats i no que cada poble faci la seva guerra”, defensa Baron. En aquest sentit, admet que el millor camí per vehicular totes les demandes i les reclamacions cap a l'Estat i la Generalitat, que són els responsables del front marítim, és a través del Consell Comarcal del Maresme, i en concret, d'una comissió que es va crear fa temps sobre les platges. Sense voler entrar en quin hauria de ser el millor mètode per regenerar-les, l'alcalde de Mataró recorda que a banda de la sorra, l'objectiu també ha de ser assegurar que els temporals no malmetin altres infraestructures bàsiques com ara els col·lectors d'aigües residuals o la mateixa via del tren. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Josep Jo (PSC), considera que “si els alcaldes fan una demanda expressa per fer un front comú a través del Consell Comarcal no hi hauria cap problema en accedir-hi”.

Per la seva banda, l'alcalde de Cabrera de Mar, Joan Vilà, (Gent x Cabrera) no confia gens en instàncies supramunicipals. “Si el Consell Comarcal hagués volgut ja s'hauria mogut”, manté. Per això defensa la seva batalla particular per solucionar la regressió de la platja. A finals d'aquest mes compta tenir els resultats d'un estudi que l'Ajuntament ha encarregat per valorar l'impacte mediambiental que els últims anys li ha suposat la construcció del port de Mataró. A partir d'aquí vol interposar una demanada per danys i perjudicis contra el consorci del port, que majoritàriament depèn de la Generalitat. Pel que fa als alcaldes de Vilassar de Mar –Joaquim Ferrer (CiU)– i Premià de Mar –Miquel Buch (CiU)– coincideixen en opinar que “sempre és bo sumar esforços”, però recalquen que “són els quatre municipis de sempre –Montgat, el Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar– els que han aconseguit les regeneracions i són els que han d'estar en primera línia de negociació”. Ferrer i Buch, però, també creuen que cal trobar una solució “a llarg termini” al problema de la sorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.