Medi ambient

Els residus de Vacamorta previs al 2003, s’hi queden

El conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, ha tornat a posar en relleu la posició que es defensa des de fa mesos: la Generalitat no tocarà cap dels residus que es van abocar a Vacamorta abans del 2003 perquè estan “perfectament emparats per la legalitat”. De fet, Calvet no aporta res de nou, tret de voler respondre, en unes declaracions a l’ACN, a una petició de la Plataforma d’Afectats de l’Abocador que reclamaven el seu buidatge total.

Actualment, al seu subsol hi ha 2,7 milions de tones d’escombraries. El conseller recorda, però, que abans que la Generalitat concedís la llicència ambiental que ha estat el focus del litigi, a Vacamorta ja s’hi havien abocat més de 336.000 tones de deixalles. I que el punt d’inflexió el marca, precisament, la llicència ambiental (que tant el TSJC com el Suprem van anul·lar). Per això, Calvet ja avança que el govern, a l’hora de fer el buidatge, se cenyirà “estrictament a allò exigit per sentència”. “Tot allò emparat per la legalitat no ho tocarem”, subratlla. El conseller, de moment, prefereix no posar terminis a la retirada Abans, assegura, cal enllestir el projecte que fixi quina és la millor solució per buidar l’abocador de Vacamorta; un document del qual tot just ara s’ha adjudicat la redacció i que Damià Calvet confia que estigui enllestit d’aquí a mig any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]