Administracions

Gironella reviu Cal Metre amb un festival i un nou passeig pavimentat

Les obres al camí que uneix el nucli de la vila i la colònia acostaran els serveis a la zona

Blaumut inaugurarà tres dies de música, cultura i gastronomia

Gironella aposta decididament per fer reviure Cal Metre. A proposta del cafè teatre de Manresa Voilà, gestionat pels berguedans Xavi Tristany i Emma Costa, aquest juny la colònia serà l'escenari del festival Cal Metre Reviu!, tres dies de música, gastronomia i cultura a l'aire lliure que dinamitzaran una zona de la Perla del Llobregat que havia quedat en l'oblit. De fet, Cal Metre és l'única colònia industrial integrada dins un nucli urbà, la qual cosa la fa autèntica i singular.

El festival, que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juny, serà el tret de sortida del cicle itinerant Vermusic, que portarà vermuts musicals a diferents indrets emblemàtics de la Catalunya central. La idea dels promotors és “aprofitar llocs descentralitzats per dinamitzar-los a partir de concerts i gastronomia”. En concret, a Cal Metre s'hi instal·laran fins a sis furgoteques des de divendres a les set del vespre fins diumenge a les deu de la nit.

Blaumut, en primícia

A banda, hi haurà concerts de nivell tot el cap de setmana. A destacar, el de Blaumut, el grup de l'any segons la revista Enderrock. Serà el divendres 9, a les deu, al Local del Blat, en l'única actuació que la gira de la banda preveu a la Catalunya central. Les entrades ja estan a la venda pel preu de 20 euros al web de Vermusic. Els discjòqueis PD Nanfu & Salasxic tancaran la nit.

De la resta del cap de setmana, destaquen els concerts Vermusic amb Rupits (dissabte 10, a les 12.30 h) i Smooth Trio (diumenge 11, a les 12.30 h). A les tardes hi haurà actuacions de les We Are Us (dissabte, a les 18.30 h) i Bipolar (20 h) i un concert per confirmar (diumenge, 18 h).

Una nova vista del riu

L'inici del festival coincidirà amb el final de les obres al passeig que uneix el Pont Vell i la colònia de Cal Metre. De fet, l'alcalde de Gironella, David Font, preveu que l'actuació acabi el dijous 8, just un dia abans de l'inici del festival.

Tot plegat, ha dit Font, ha de permetre “guanyar un mirador al riu”, ja que fins ara els arbres tapaven aquesta perspectiva del Llobregat. A partir d'ara, doncs, el passeig guanyarà protagonisme. Serà molt més que el camí que porta a l'ascensor.

Nucli i colònia, més units que mai

Amb el festival Cal Metre Reviu!, la colònia inaugurarà una zona pavimentada amb ciment que permetrà l'accés de vehicles de serveis i emergències a la zona. Ara bé, el passeig cap a Cal Metre serà una àrea exclusiva per a vianants. A més, als marges hi haurà bancs per mirar cap al riu i racons pensats per al descans i l'oci.

D'altra banda, es mantindrà bona part de l'arbrat actual, però també s'hi plantaran plataners, heura i boixos. També destaca la creació de tretze àrees pavimentades amb llambordes antigues extretes dels carrers del nucli antic del municipi.

El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha assegurat que l'actuació al passeig farà que, a Cal Metre, la cultura “hi sigui exercida sempre que es vulgui”. Vall, a més, ha transmès un desig en clau històrica: “Abans per aquest passeig hi transitaven els treballadors de la colònia; espero que ara hi transitin les famílies.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]