Societat

El Berguedà i Osona, líders en activitats d'estiu

La Catalunya Central disposa de 671 activitats de lleure per aquest estiu

Hi ha 32.748 nens i monitors inscrits

Osona i el Berguedà són les dues comarques de la Catalunya Central amb més infants i joves que participen en activitats de lleure que es fan a l'estiu. Segons les dades proporcionades per la direcció general de Joventut, Osona és la comarca capdavantera, amb 10.124 inscrits, i el Berguedà ocupa el segon lloc del rànquing, amb 9.408 infants i joves participants. Pel que fa a la resta de comarques del centre de Catalunya, l'Anoia disposa de 3.946 inscrits, el Solsonès, de 3.937, el Bages, de 3.845, i el Moianès, de 1.488. En total, sumant totes les quantitats, a les comarques centrals són 32.748 els inscrits a les activitats de lleure, entre monitors i participants de les 671 activitats d'arreu de la regió central catalana que hi ha comptabilitzades avui per avui. La majoria dels participants a les activitats fan colònies, però també n'hi ha que fan casals de vacances, acampades, rutes i camps de treball, entre algunes activitats.

Tot i així, les entitats organitzadores tenen de termini fins a vint dies abans de l'inici de l'activitat per a notificar-la a la direcció general de Joventut, de manera que les xifres aniran creixent al llarg de les properes setmanes. Segons les previsions de Joventut, de juny a setembre s'arribarà a dades semblants a la participació de l'estiu passat, en què 29.879 nois i noies acompanyats per 4.763 dirigents i monitors van participar en 727 activitats a les comarques centrals.

Visita a Guardiola

Totes aquestes són dades que divendres al matí va donar a conèixer la directora general de Joventut, Marta Vilalta. Ho va fer durant la visita al camp de treball Redescobrim el Castell de Guardiola, que del 3 al 17 de juliol fan 24 nois i noies de 14 a 17 anys en aquest poble de l'alt Berguedà. Els participants en l'activitat, organitzada per la direcció general de Joventut i gestionada per l'entitat Torre de Guaita, fan tasques arqueològiques i de reconstrucció començades en excavacions anteriors: descoberta del perímetre, rebaixament de la torre de l'homenatge, rebaixament de l'àmbit de l'interior de la muralla i delimitació de noves estructures a l'exterior de la muralla.

Les visites de la directora general de Joventut al Berguedà no es van acabar a Guardiola de Berguedà. Marta Vilalta també va visitar les colònies organitzades per l'Associació Centre Educatiu Esclat, de l'Hospitalet de Llobregat, que fins al dia 15 de juliol es van fer a l'Alberg de Joventut La Sala de la Pobla de Lillet, i que fan un total de 70 nois i noies de fins a 14 anys.

LA XIFRA

10.124
participants
són els que s'han inscrit en activitats a Osona, que és la comarca líder. El Berguedà en té 9.408.
727
activitats
són les que es van fer l'estiu passat a la Catalunya Central. Aquest any, fins ara, se'n comptabilitzen 671.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia