Vallès Oriental

Vilamajor recull tres camions de roba per als refugiats

Diversos municipis fan campanyes de recollida d’ajut

La crida feta en l’assemblea popular de dissabte a Sant Pere per tal que els veïns d’aquest municipi i de Sant Antoni de Vilamajor portessin roba d’abric i calçat per als refugiat ha tingut un èxit que ha desbordat les previsions.

Dimarts ja s’havien omplert els tres camions previstos i els organitzadors comunicaven que ja no calia portar més roba. Els punts de recollida han estat el centre cívic el Pi Novell, de Sant Pere i el casal dels avis de Sant Antoni.

Altres municipis han col·laborat amb la campanya “Catalunya amb els refugiats”. A Caldes, l’Ajuntament farà una aportació de 7.724 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Taula de Cooperació impulsa un grup de treball per gestionar una possible acollida. Es tornarà a reunir el dia 12 de novembre. A Sant Feliu es recull material com roba d’abric, mantes, tendes de campanya, sacs de dormir i calçat fins aquest divendres a les 8 del vespre al local de l’antiga farmàcia, a la plaça Josep Umbert Ventura. A la Llagosta, la recollida es fa també fins aquest divendres a la tarda al Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí i l’Ajuntament destinarà un ajut de 2.000 euros.

Montmeló fa aquest dissabte una jornada solidària a la plaça de la Quintana. Fins al migdia es farà un mercat solidari per recaptar diners per a beques de menjador per als infants del mateix poble i a la tarda hi haurà activitats per recaptar diners que es lliuraran a l’ONG Pallassos sense Fronteres. Cardedeu i Figaró impulsen un registre de ciutadans interessats a ajudar els refugiats que arribin i Sant Fost aportarà un ajut de 1.000 euros. Les Franqueses destinarà als refugiats l’aportació anual de 2.000 euros a projectes de cooperació .

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia