Osona/Ripollès

Un futur incert

El nou accés a l’Eix Transversal a Sant Julià amenaça la continuïtat de la granja La Riereta.

“Si s’acaba fent la carretera, o bé estarem en situació irregular o bé haurem de plegar”. Així d’escèptic es mostra Josep Vilamala respecte al futur de la seva explotació ramadera, La Riereta. El seu és un dels casos més afectats pel nou enllaç a l’Eix Transversal a Sant Julià de Vilatorta, les obres del qual estan previstes per la primavera. La granja de conills és la nau que més els preocupa. Quedarà només a 20 metres del ramal per sortir de la C-25. “Creiem que les conilles no aguantaran la gestació, pel soroll dels camions i les vibracions”, explica Vilamala. La carretera també s’acostarà a les parideres de les truges i a la sala de munyir les vaques.

Tècnics de la Generalitat van visitar La Riereta la setmana passada, però de moment no mouran fitxa. Des de Territori i Sostenibilitat apunten que “mesurarem els nivells de soroll abans i després de les obres. Si s’han incrementat i són problemàtics, ho solucionarem com calgui”. En cas de ser necessària una correcció, per tant, es farà a posteriori. Aquesta és la mateixa resposta que ja va rebre La Riereta a les al·legacions, quan demanaven el cessament d’activitat

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]