Societat

infraestructures

Cinquanta milions per millorar les carreteres

Els accidents mortals s'han reduït un 43% en els últims quatre anys

El Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà cinquanta milions d'euros en la nova estratègia de millora de la seguretat viària que té previstes 190 actuacions a les carreteres de la Generalitat. El nou pla el va presentar aquest divendres el conseller Santi Vila al Centre de Control de Carreteres de Vic, a Osona. Tant el conseller com el director general d'Infraestructures, Xavier Flores, van insistir en la importància d'“imposar la innovació continua i la inversió permanent per aconseguir reduir la sinistralitat i garantir una mobilitat sostenible”. En aquest sentit val a dir que l'accidentalitat mortal s'ha reduït un 43% en els darrers quatre anys. Segons Flores, “l'any 2000 van ser 890 les persones que van perdre la vida a les carreteres. L'any passat en van ser 140”.

Pel que fa a les 190 actuacions (tot i que una setantena ja es van dur a terme el 2014) que han de millorar la seguretat viària a les carreteres catalanes, 79 seran a la demarcació de Barcelona; 43, a Girona; 35, a les Terres de l'Ebre; 20, a Lleida, i 13, a Tarragona. Els treballs consistiran a millorar el ferm i la senyalització i abalisament, i també, com a estratègia destacada, s'implantaran mitjanes. De fet, des del departament s'està treballant en la redacció d'un pla més global sobre els tres models de separació que existeixen: amb pintura, amb elements de separació i amb elements de contenció, coneguts com a mitjanes New Jersey. Algunes de les actuacions principals estan previstes a la C-49 al terme de Sant Feliu de Codines i a la C-55 entre Castellbell del Vilar i Manresa. Flores va assegurar que "es continuarà apostant pels treballs de microcirurgia perquè, per petites que siguin les actuacions, totes sumen i fan millors les carreteres".

La xarxa de carreteres catalanes és de 12.000 quilòmetres. La meitat són competència de la Generalitat i es calcula que hi circulen 842 milions d'usuaris a l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia