Societat

Pluja intensa i calamarsa a Osona

A Torelló ha caigut pedra de la mida d'un ou de gallina

Protecció Civil manté la prealerta del pla Inuncat per l'episodi de tempestes al Ripollès, Garrotxa, Selva i Osona

Protecció Civil de la Generalitat ha informat aquest dissabte a la tarda que s'estan produint pluges intenses pluges a les comarques del nord de Barcelona i de Girona. Dins d'aquest episodi s'estan produint precipitacions amb calamarsa inclosa, especialment a Osona.

Les pluges estan sent destacades a les comarques del Ripollès, Garrotxa i Selva i a Osona. Al municipi de Montesquieu s'han registrat acumulacions de 46 litres per metre quadrat, 18 a Manlleu, 11 a Sant Hipòlit de Voltregà i 11 litres per metre quadrat a Muntanyola.

Les precipitacions han anat acompanyades de pedregades molt fortes. A Torelló ha caigut pedra de la mida d'un ou de gallina i fins i tot més grans. En alguns indrets ha caigut pedra seca, és a dir, la pedregada ha caigut pràcticament sense pluja.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avisa que la pluja pot afectar qualsevol punt del país, però amb més probabilitat a les quatre comarques citades. Les precipitacions poden anar acompanyades de tempesta i, localment, de calamarsa, i també de vent que pot ser a ratxes i fort.

Es preveu que les pluges s'aniran desplaçant cap a la costa i aniran perdent intensitat. Tot i així, encara mantenen activitat i circulen lentament per les comarques afectades.

Per aquest motiu, Protecció Civil manté la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat).

Per demà diumenge s'espera una nova tongada de xàfecs que afectaria les comarques de Ponent i les del Pirineu i Prepirineu, si bé amb menys intensitat que les d'aquest dissabte i d'ahir divendres.

Durant l'episodi de pluges d'ahir, el telèfon d'emergències 112 va rebre 159 trucades, la gran majoria procedents de la comarca del Segrià, amb 133, el 90% del total. Bona part dels avisos van ser per inundacions de soterranis i per incidències de trànsit.

Davant la possibilitat de pedregades, Protecció Civil recomana molta prudència en la conducció. En cas de ser sorpresos a l'exterior per alguna precipitació, aconsella buscar refugi dins algun habitatge o vehicle.

Els rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges baixen molt plens i hi ha risc de desbordament puntual. Per aquest motiu, es demana molta precaució i no acostar-se als cursos d'aigua ni intentar creuar-los amb vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia