PP i ERC demanen explicacions sobre qui finança la campanya de la Diagonal

La revelació que l'empresa Tram –que és la que gestiona les dues línies de tramvia que operen a Barcelona –està pagant part de la campanya institucional sobre la reforma de la Diagonal ha obert un altre front de controvèrsia política. Els grups municipals del PP i ERC no només van criticar ahir aquesta implicació, com ja ho va fer CiU dimecres, sinó que van sol·licitar explicacions formals al govern de Barcelona. En el cas dels populars, ja han demanat que comparegui en comissió un responsable de l'executiu d'Hereu per passar comptes. Els republicans, per la seva banda, a més de demanar informació sobre com s'ha pagat aquesta campanya, s'ha plantejat la possibilitat de recórrer a la comissió de garanties que fa un seguiment de la consulta de la Diagonal.

La guspira que ha encès la polèmica és el fet que l'empresa Tram hagi pagat els 200.000 euros que ha costat el curt sobre la transformació de l'avinguda, com també el viatge que l'alcalde i un grup de periodistes faran el dia 21 a Bordeus per conèixer el tramvia de la ciutat. A parer del PP, aquesta circumstància confirma «que la consulta és un referèndum tendenciós i un autèntic malbaratament de recursos públics». Així mateix, el president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, considera que és «èticament incorrecte que una empresa privada interfereixi en un procés sobre el qual hi té clars interessos empresarials».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.