Societat

PLA DE L'ESTANY

Una quinzena dedicada a l'all i a la carbassa

Coincidint amb les fires de l'all -a Cornellà del Terri- i de la carbassa -a Esponellà- aquest cap de setmana comença la setena edició de les Jornades gastronòmiques de la carbassa i l'all del Pla de l'Estany. Es tracta d'una quinzena en què tretze restaurants de la comarca inclouen en les seves cartes plats elaborats amb l'all i la carbassa com a ingredients principals o complementaris. Ho organitza el Consell Comarcal amb la col·laboració dels ajuntaments d'Esponellà i Cornellà, el Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany i el patronat Costa Brava Pirineu de Girona. Els restaurants que ofereixen aquests plats especials són ca l'Arpa, can Gelada, la Cisterna i fonda La Paz, de Banyoles; can Boix de Vilamarí, can Ginebreda, la Masia i les Estunes, de Porqueres; can Masonet, de Cornellà; can Roca d'Esponellà, la Banyeta de Palol de Revardit, la Barretina, d'Orfes; i Ravonibus, de Ravós del Terri. Els preus oscil·len entre els 15,5 euros de les Estunes i els 65 euros de ca l'Arpa. A més, diumenge al migdia s'elaborarà a Esponellà una paella a base de carbassa, per a un centenar de persones.

Les jornades es van presentar ahir a la premsa. El president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, va definir-les com una bona manera de potenciar els productes del territori i donar a conèixer el paisatge i el patrimoni de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.