Societat

Medi Ambient

El govern permet a Seròs fer la planta de residus

Rep l'autorització ambiental, tot i el rebuig dels pobles de l'entorn del dipòsit

El govern ha aprovat l'autorització ambiental per a la construcció d'un dipòsit de residus no perillosos a Seròs (Segrià), un projecte que impulsa l'empresa Dipòsits Controlats de Catalunya SL i que té el suport de l'Ajuntament de Seròs, però el rebuig frontal del Consell Comarcal del Segrià i dels pobles situats a l'entorn de la futura planta.

La ponència ambiental ha emès un dictamen, que ahir es va comunicar a les parts implicades, en què imposa requisits que s'hauran de complimentar en el projecte constructiu i que fan especial referència a l'estanquitat, l'estabilitat i la impermeabilització del vas en què hi haurà els residus i també a la canalització del barranc de l'aiguamoll. El govern, que sap el rebuig social que hi ha contra el projecte, va recordar que aquesta autorització ambiental no és definitiva i que la tramitació urbanística s'ha de completar.

El rebuig, que ha generat manifestacions, recollida de signatures i la presentació de 600 al·legacions –la majoria desestimades–, està motivat perquè el projecte se situa en uns terrenys allunyats de Seròs i a tocar dels termes d'Almatret i Maials, i també per possibles filtracions d'aigua i per la suposada inestabilitat de la finca, situada sobre unes antigues mines.

La planta generarà llocs de treball i uns ingressos d'uns 300.000 euros anuals a Seròs, segons càlculs de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.