Societat

Societat

Menys afluència de gent a les platges en una revetlla sense cap accident mortal

La sortida de 525.000 vehicles de l'àrea metropolitana va motivar cues quilomètriques

460 persones van patir cremades, intoxicacions i agressions

La revetlla de Sant Joan ha registrat enguany un notable moviment de vehicles, amb una operació sortida complicada dijous a la tarda, però sense que s'hagi hagut de lamentar cap víctima mortal a les carreteres catalanes. El llarg cap de setmana de Sant Joan ha tingut un impacte menor que altres anys a les platges de Barcelona, ja que enguany 52.000 persones han celebrat la revetlla a la sorra, 3.000 menys que l'any passat i 6.000 menys que al 2014. Una menor afluència que s'ha traduït en un descens de la brutícia acumulada: els serveis de neteja de l'Ajuntament van recollir ahir setze tones de residus, una menys que l'any passat.

Entre la tarda de dijous i el matí d'ahir van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona 525.000 vehicles, el que va motivar cues quilomètriques que van afectar sobretot la mobilitat a les autopistes AP-7 i C-32, com també a l'autovia C-31. Un camió bolcat va complicar també el trànsit a l'N-II a Martorell. Els Mossos van efectuar 3.175 lectures d'alcoholèmia a 58 punts diferents, de les quals 300 van resultar positives. Pel que fa a la detecció de drogues als conductors, se'n van efectuar 48, de les quals 32 van donar positiu.

El 112 va haver d'atendre, al seu torn, 5.182 trucades relatives a 2.284 incidents vinculats a la revetlla. La gran majoria, el 76%, es tractava d'avisos per incendis en mobiliari urbà o a la vegetació; el 8,4% es tractava d'urgències sanitàries, i la resta eren per actuacions incíviques. Els incendis van ser tots de poca importància. Només es va haver d'evacuar un bloc de pisos a Santa Coloma de Cervelló mentre va durar l'extinció d'un foc que fa afectar una paret mitgera.

228 persones van ser ateses en hospitals i en urgències d'atenció primària, 159 de les quals a les comarques barcelonines. Pel que fa a les lesions, van predominar les cremades lleus (124), i hi va haver 14 cremades greus, 37 traumatismes i amputacions i 53 lesions oculars. A més, el Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre 232 persones: 107 amb símptomes d'intoxicacions, 51 per agressions, 43 per accidents de trànsit, 30 per cremades i una per dany ocular.

LA XIFRA

52.000
persones
van fer la revetlla a les platges de Barcelona, 3.000 menys que a l'any 2015 i 6.000 menys que al 2014.

Estabilitzat un incendi a l'Urgell

Redacció

Els Bombers van estabilitzar ahir al migdia, cap a dos quarts de tres, l'incendi forestal que cremava al nucli de Rocallaura, als termes municipals de Vallbona de les Monges i Nalec (Urgell) des de dijous a la nit. El foc ha afectat 102,5 hectàrees, de les quals el 90% és de vegetació forestal i el 10% de camps de cereals. El 70% de la superfície pertany al municipi de Vallbona de les Monges i el 30% a Nalec. Ahir encara es mantenia tallat l'accés de la pista asfaltada que va de la carretera LP-2335, al punt quilomètric 7, al terme municipal de Nalec.

En l'incendi han treballat una trentena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i nou mitjans aeris. A més, hi van intervenir maquinària pesant i tractors, mobilitzats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per llaurar els camps i aturar l'avenç del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia