Societat

Rofeica perd un assalt de la batalla judicial amb la Pobla

El jutjat d'instrucció número 2 d'Igualada ha sobresegut provisionalment la causa penal que l'empresa Rofeica Energia SA –que gestiona una planta de cogeneració– havia obert contra l'alcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch; el seu predecessor, Jaume Armenteras, i l'arquitecte i l'enginyer municipal.

L'empresa els va denunciar per un presumpte “delicte continuat de prevaricació” per haver modificat el 2006 el pla parcial del polígon on està situada i restringir els combustibles permesos als gasosos, excloent el fueloil que feia servir.

El jutge no ha trobat indicis racionals de prevaricació i recorda que, després de la tramitació municipal, la comissió d'Urbanisme de Barcelona de la Generalitat va aprovar definitivament aquesta modificació.

El mateix grup empresarial té un altre front judicial oberts amb l'Ajuntament de la Pobla: una fàbrica de pèl·lets que provoca les queixes dels veïns des de fa dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]