Societat

Les festivitats de sant Jordi s'escalonen tot l'abril a Perpinyà

Per tercer any consecutiu s'organitza la festa de Sant Jordi infantil una setmana abans

Sant Jordi infantil, celebrada el dissabte 16, una setmana abans del dia del sant, afegeix enguany un concurs de dibuix al qual han participat 566 alumnes de 20 escoles diferents. La Chloé de l'escola d' Oceja (CM2) ha guanyat el primer premi i és el seu dibuix que il·lustra el cartell del tercer Sant Jordi infantil. Aquesta diada pel jovent es celebrarà al Casal,a l'avinguda del Liceu a Perpinyà.

El programa compta amb una exposició dels dibuixos a 15h, seguida de la remesa dels premis i d'un espectacle Vet aquí un gat de l'animador infantil Jaume Barri, artista que convidat en aquesta tercera edició . La tarda acabarà amb un espertinar.

En el marc de les festes organitzades per la vila de Perpinyà, el mateix dissabte dia 16, es proposa un gran concert amb el destacat Orquestra simfònic del Vallès que interpretarà La Santa Espina, sarsuela escrita per Àngel Guimerà i música d' Enric Morera.

L'endemà diumenge, el gran concurs de sardanes tindrà lloc al peu del Castellet. Una cinquantena de colles representant més de 600 dansaires del Sud i del Nord competiran a partir de 15h.

Dissabte 23 abril, dia de sant Jordi, el mercat de flors serà obert tot el dia plaça de la Victòria (de 9h a 19h).

Moltes altres animacions tindran lloc al llarg del dia amb conferències, visites, fonts i pati florits, lectures i trobades amb autors i nombroses manifestacions i conferències en biblioteques i llocs de la vila. Destaquem la remesa de la Medalla d'honor de la vila de Perpinyà a l'escriptor i militant català Pere Verdaguer (Casa de la Vila, 11h00). La Casa de la Generalitat regalarà un llibre en català a cada infant que es presentarà a la seva seu entre 10h i 18h.

El CML ha convidat Joan-Daniel Bezsonoff a presentar la versió francesa del seu darrer llibre L'année à Syracuse (Balzac éditeur), traducció de Matar de Gaulle.

El diumenge 24, el gran mercat de Sant Jordi de flors i plantes tindrà lloc a la plaça de la Victòria i un mercat / intercanvi de llibres de vell es farà a la plaça Gambetta, tots dos de 9h a 19h.

Finalment, la setmana següent, el dissabte 30, el sopar de lliurament dels diversos premis literaris de Sant Jordi i tindrà lloc al Palau de Congressos a 20h00. La nit serà presentada i conduïda per Pere Manzanares, el menú ideat i preparat per Franck Seguret i la vesprada serà animada musicalment pel grup De Calaix.

Informacions, reservacions: 04 68 55 47 90



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia