Societat

Fusió de la pràctica del ioga i l'escalada a Siurana

El municipi del Priorat, seu d'una combinació d'esport, natura i meditació

Una trentena aproximada d'escaladors prendran part, a partir de demà, en una activitat dedicada a l'escalada a Siurana que, a més, inclourà diverses sessions d'introducció a la meditació. A casa nostra es tracta d'una iniciativa pionera, però el cas és que en països com ara França, Grècia i els Estats Units, entre d'altres, és quelcom habitual. “Donem massa importància al físic i no tenim en compte la preparació mental”, adverteix des de Climbyoga una de les organitzadores de l'esdeveniment, Marta Vilar.

El cap de setmana començarà a Barcelona, amb una activitat indoor i l'endemà tot el grup es desplaçarà a Siurana, on passarà el dissabte i el diumenge. “Entre els organitzadors, els escaladors i les seves famílies serem unes 60 persones”, avança Vilar, que va iniciar-se en el ioga fa gairebé una dècada. “El cap i el cos estan lligats, és una evidència”, assenyala. La seva trajectòria, fins ara, s'ha centrat en la meditació com a complement de l'activitat física. “La pràctica del ioga pot ser molt beneficiosa per als esportistes d'elit”, subratlla.

Alguns escaladors, però, d'entrada no se n'acaben de refiar. “Sí, encara hi ha molt d'escepticisme”, lamenta. Així, i durant els darrers anys, Vilar ha hagut de fer “apologia de la fusió entre aquestes dues disciplines”. “Puges amunt, i és un repte que exigeix una gran força mental”, explica. “Són tots molt forts, però sovint els manca elasticitat i amb el ioga en guanyen i aconsegueixen optimitzar el seu rendiment”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia