Societat

Junts pel Sí considera el pla de conca de l'Ebre un nou atac a “allò que s'estima i genera riquesa a Catalunya”

El diputat Germà Bel defensa que les Terres de l'Ebre s'ha consolidat com una comunitat “política i diferenciada” dins del país

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha assegurat que el Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre (PHE) és una nova mostra dels “atacs directes” del govern espanyol contra “tot allò que estimem i pot generar riquesa econòmica i social”. “El que fa l'estat espanyol respecte les Terres de l'Ebre i Catalunya no s'atreveix a fer-ho amb els rius que aboquen a Portugal”, ha criticat Turull. Per altra banda, el diputat de Junts pel Sí per Tarragona, Germà Bel, ha remarcat que la mobilització d'aquest diumenge, a Amposta, on hi ha hagut una àmplia representació de la coalició, és “la consolidació de les Terres de l'Ebre com una comunitat política dins de Catalunya, diferenciada i amb ganes de fer exigències i propostes”, ha dit Bel.

Des de Junts pel Sí, el seu portaveu al Parlament, Jordi Turull, ha volgut remarcat “el compromís” amb la gent de les Terres de l'Ebre i “el rebuig” a un pla de conca de l'Ebre “dolent des de tots els punts de vista, per a l'ecologia i per als regants”. “El que fa l'estat espanyol respecte les Terres de l'Ebre i Catalunya no s'atreveix a fer-ho amb els riu que aboquen a Portugal. Per això és una mostra més que necessitem els instruments d'un estat. És fa bona la dita que “l'autonomia que ens cal, és la de Portugal”, ha ironitzat.

També el diputat ebrenc per Tarragona de Junts pel Sí, Germà Bel, ha destacat que el territori ha tornat a expressar el rebuig cap a un tipus de política “que tracta el territori com una colònia susceptible de depredació, amb polítiques pròpies del segle XIX”. També ha destacat el pas que ha fet les Terres de l'Ebre en la seva consolidació com a “comunitat política dins de Catalunya, diferenciada i amb ganes de fer exigències i propostes” a la resta del país. Bel també ha remarcat l'empatia i suport que totes les comarques ebrenques mantenen entre elles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia