EL MORELL (Tarragonès)

XV Exposició de Bolets Vila del Morell

Variat de bolets

El Morell no té bosc, però sí una colla d'amics, els Tocats del Bolet, que cada any recorren quilòmetres i quilòmetres per anar a plegar les espècies més singulars i també les més comunes i mostrar-les a l'Exposició de Bolets. Convertida en un referent micològic del país, l'exposició Vila del Morell, que arriba a la quinzena edició, mostrarà unes 150 espècies catalogades –«sent optimistes, perquè aquest any ha plogut poc i ha fet molt de vent i no arribarem ni de bon tros a les 200 de l'edició anterior», preveu Josep Lluís Moreno, un dels membres de l'entitat.

La quinzena de penyistes de Tocats del Bolet han dedicat aquesta setmana a remenar els boscos d'Osca o de Terol, han viatjat cap al Pirineu de Lleida, de Girona o el Prepirineu per trobar espècies –tant comestibles com tòxiques– que els permetin muntar, un any més, l'exposició. Segons Moreno, als boscos catalans es produeixen bolets d'unes 4.000 espècies catalogades. Aquí rau un altre dels atractius de la mostra morellenca: «Aprendre a discernir quins bolets hem de plegar per menjar i quins no i a no malmetre ni els boscos ni la salut», recorda.

24 i 25 d'octubre. A la sala d'actes de l'ajuntament del Morell. Dissabte de les 16.00 a les 21.00 h i diumenge de les 10.00 a les 20.30 h. Tast de bolets, dia 25, a les 13.30 hores, al jardí de l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.