Societat

Detingut un jove de 21 anys per robar en diversos establiments amb el mètode de l'encastament

La policia assegura que és el líder d'un grup i se l'imputen catorze robatoris en estancs, botigues de telefonia mòbil, botigues de roba i una entitat bancària

Els Mossos han detingut un jove, de 21 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona com a presumpte autor de 14 robatoris amb força en establiments amb el mètode de l'encastament i nou robatoris de vehicles des del mes de juny passat, aconseguint 134.000 euros entre diners en efectiu i productes que després venien al mercat negre.

L'arrestat, en els darrers tres anys acumula un total de 41 detencions policials i es dóna la circumstància que només aquest any els mossos l'han detingut fins a 28 vegades per delictes de conducció temerària, atemptat, resistència a l'autoritat, robatori i furt d'ús de vehicle, robatoris amb força, amenaces, detenció il·legal i lesions tot i que la majoria d'elles han estat per la seva presumpta participació en robatoris amb força pel mètode de l'encastament.

Els investigadors han pogut corroborar que en la majoria de robatoris, l'ara detingut, actuava en grup i sempre seguint la mateixa manera d'actuar. Primer robava un cotxe que el mateix dia o l'endemà utilitzava per encastar en l'establiment prèviament escollit. Aquest vehicle després de cometre un o diversos robatori era abandonat.

Ell i la resta de lladres assaltaven les botigues quan aquestes estaven tancades a través de l'encastament, trencant l'aparador amb un mall o forçant les persianes metàl·liques.

La investigació policial ha permès corroborar que el detingut, a banda de les tasques de lideratge del grup, també conduïa el cotxe durant els robatoris tot i que no disposa de carnet de conduir.

Se l'imputen robatoris a dos establiments de telefonia mòbil, vuit estancs, una entitat bancària i tres botigues de roba de luxe.

La majoria de robatoris els feien a Barcelona, tot i que també s'imputen fets a Badalona, Ripollet i Castelldefels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]