Societat

Impacte econòmic d'1,5 milions del Terra de Trobadors

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha presentat un estudi que conclou que cada assistent gasta 31,75 euros

Castelló d'Empúries ja es prepara per a la vint-i-cinquena edició del festival medieval Terra de Trobadors, que es farà del 10 al 13 de setembre. Un festival consolidat i que ara, a més, se sap que té un retorn al territori molt important. Segons un estudi encarregat per l'Ajuntament castelloní, el Festival Terra de Trobadors va tenir l'any passat un impacte econòmic de 1.450.198 euros tant per a Castelló d'Empúries com per als voltants. Fet per la consultoria Focalizza i dirigit pels economistes Oriol Cesena i Laia Maynou, també conclou que la mitjana de despesa que fa cada visitant és de 31,75 euros i que sobretot s'ho gasta en menjar i beure. De fet, d'aquests més de trenta euros de mitjana, l'estudi calcula que 11,44 van a restauració i 5,28 a productes alimentaris del mercat medieval. En l'edició del 2014 van passar pel festival medieval 26.736 persones, i el perfil del visitant és el d'una persona d'entre 30 i 65 anys, i el 54% provenen d'altres poblacions de les comarques de Girona. Prop d'un 70% dels visitants van acompanyats pels seus familiars. L'alcaldessa, Assumpció Brossa, destaca la importància del retorn que té el festival, ja que es constata que per cada euro invertit per l'Ajuntament en retornen 10,71. “Aquesta dada, sens dubte, palesa la bona salut del festival, no només per a l'economia del municipi sinó també per a la comarca, i demostra la consolidació”, diu.

LES XIFRES

31,75
euros de mitjana
gasta el visitant del festival medieval que es fa a Castelló d'Empúries al setembre.
46.300
entrades
es van vendre el 2014. Però es calcula que els visitants són 26.736 perquè hi n'ha que repeteixen.

Invasió pirata avui, com a prèvia

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries recrearà avui a la una de la tarda una ràtzia pirata que donarà l'origen a la construcció de la vila comtal. Es farà a la platja Petita d'Empuriabrava per integrar la marina residencial en la vint-i-cinquena edició del Festival Terra de Trobadors. Es recrearà la vida quotidiana del poble, fins que arribarà un vaixell d'on desembarcaran els pirates per arrabassar tot el que trobin. Es vol recrear el pillatge i la captura de dones per convertir-les en esclaves, com succeïa en aquells temps. Acabarà quan arribarà el comte d'Empúries i els seus cavallers, que lluitaran i foragitaran els pirates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]