Vallès Oriental

LES FITXES ELECTORALS: Vilalba Sasserra

CiU busca revalidar la majoria

Alternativa Independent per Vilalba, que va governar 12 anys, no es presenta

Les eleccions municipals a Vilalba Sasserra vénen marcades per l’absència d’Alternativa Independent de Vilalba (AIV), que va governar de 1999 a 2011 i que aquesta legislatura es va estar a l’oposició.

CiU, amb l’alcalde Joan Pons al capdavant, busca revalidar la majoria absoluta que va aconseguir el 2011, després d’haver estat la força majoritària de 1979 a 1991, quan el govern va passar a mans de grups independents amb Independents per Vilalba, primer, i AIV, després. La novetat és la presència per primera vegada d’ERC, que encapçala Francesc Xavier Plana i que porta com a segon a Jordi Ylla, que el 2011 formava part de la llista d’AIV. Per tercer cop, el PP presenta un cap de llista, Fulgencio Franco, que no viu al municipi.

CiU confia a revalidar la majoria absoluta. Entre altres, presenten la baixada d’impostos i la municipalització del servei d’aigua potable com a principals valedors de la seva política. Per la seva part ERC pot recollir el vot que fins ara anava a AIV. Qui té més difícil entrar és el PP. Tot apunta que la lluita per l’alcaldia serà entre CiU i ERC.
Les propostes de CiU aposten per la continuïtat i giren al voltant de continuar amb la baixada d’impostos o com a mínim sense superar l’IPC, continuar amb el projecte de quatre fases per al camp de futbol, donar una continuïtat a la plaça de la Vila i ajuntar-la amb la plaça de l’Església.

ERC proposa potenciar la imatge de Vilalba amb la creació d’espais per passejar i descansar, creació de la ruta del temps amb imatges antigues i actuals, millorar la senyalització turística i els seus espais destacats, millorar les infraestructures, més vigilància ciutadana i promoure comerços per no haver de desplaçar-se a altres poblacions, sense que signifiqui un augment en els impostos.

Per la seva part, el PP presenta un programa que busca estabilitat econòmica, posar l’Ajuntament prop del ciutadà i ajudes a la gent gran.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia