Vallès Oriental

Per al futur de Sant Elies

Sant Pere rehabilita l’ermita i assegura la celebració de l’aplec

L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor i la parròquia han signat un conveni de col·laboració per poder fer actuacions de rehabilitació a l’ermita de Sant Elies.

Aquestes actuacions permetran recuperar les seves senyes d’identitat i poder continuar desenvolupant l’Aplec de Sant Elies en un futur amb les condicions de seguretat necessàries. Es preveu que aquestes obres de rehabilitació estaran enllestides abans de l’aplec de Sant Elies, el proper 25 d’abril.

Al llarg dels anys, l’antic edifici de l’ermita, així com l’antiga casa de l’ermità, s’han anat malmetent. Va arribar a caure el campanar de l’espadanya i la volta de la nau es va ensorrar. Tot i que es va reparar d’urgència, en aquests moments es troba apuntalada. A més, l’acabat de la façana s’ha deteriorat i s’han perdut les senyes d’identitat de l’edifici com el rellotge de sol.

Aquest monument està declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i la continuïtat de la tradicional festa de l’Aplec està recollida en l’inventari de Patrimoni Immaterial del Massís del Montseny de la Unesco.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]