Societat

Catalunya s'endú part del segon i tercer premis del sorteig de Reis

El segon premi, 43.743, venut a Terrassa, Alella, St. Adrià de Besòs, Vic, Manlleu, entre altres poblacions de l'Estat

Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Castelldefels pessiguen el tercer premi, el 84.222

El primer premi, el 55.487, passa de llarg i cau íntegrament a Leganés (Madrid)

El primer premi del Sorteig de Reis de la Loteria de l'Estat, el 55.487 (premiat amb 10.000 euros per cada euro jugat), ha estat venut íntegrament a la localitat madrilenya de Leganés. En canvi, el segon i el tercer premis de la rifa, celebrada aquest dimarts al migdia al saló de la seu de Loteries i Apostes de l'Estat, han estat molt repartits i han deixat una bona pessigada a Catalunya.

El tercer premi de la rifa, el 84.222, dotat amb 250.000 euros per sèrie (25.000 euros al dècim), ha deixat diners a tres localitats catalanes: Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Castelldefels. El número també s'ha venut a Ibi (Alacant), Chiclana de la Frontera (Cadis), Mieres (Astúries), Touro (Corunya), Madrid, Portugalete (Biscaia), Saragossa i La Almunia de Doña Godina (Saragossa).

El segon premi, dotat amb 750.000 euros per sèrie (75.000 euros al dècim), ha recaigut en el 43.743. El número encara ha estat més repartit i ha deixat un bon pessic a Catalunya. En concret, s'ha venut a administracions de Terrassa, Alella, Sant Adrià de Besòs, Vic, Manlleu i Puigcerdà. Aquest segon premi també ha esquitxat la ciutat de València, Xirivella (Horta), Torrevella (Baix Segura), Huelva, Bullas (Múrcia), Bilbao i Abadiño (Biscaia), Tobarra (Albacete), Vicar (Almeria), Lleó, Madrid, Coslada i Alcalà de Henares (Madrid), Cuellar (Segovia), La Victoria de Acentejo (Santa Cruz de Tenerife), Saragossa, Epila (Saragossa) i les poblacions càntabres de Ramales, Lierganes i Santa María de Cayón.

El primer premi, el 55.487, dotat amb 2.000.000 euros per sèrie (200.000 euros al dècim), ha esquivat Catalunya i ha estat venut íntegrament a l'administració número 4 de Leganés (Madrid).

En total, la tradicional rifa del dia de Reis ha repartit 560 milions d'euros, 80 milions per al primer premi, 30 milions el segon i 10 el tercer. Els números immediatament anterior i posterior al primer premi també han estat premiats i rebran 1.200 euros el dècim; els números anterior i posterior al segon en rebran 610 euros. El sorteig de Reis ha repartit molts altres premis com els 1.000 euros la sèrie (100 el dècim) als números que estiguin dins la centena del primer, del segon i del tercer premi. També dóna 1.000 euros per sèrie als números les tres darreres xifres dels quals coincideixin amb el primer i el segon premi. Així mateix, hi ha prop de 30.000 premis menors per a les butlletes que acabin com el primer premi, a banda de dues extraccions d'una xifra. Tots els resultats es poden consultar al lloc web de Loteries i Apostes de l'Estat .

A diferència de l'any passat, però, el sorteig d'aquest dimarts no tenia el premi especial de 40 milions.

Catalunya gasta menys en la rifa de Reis

Els catalans han gastat aquest any 74.668.520 milions d'euros en la loteria de El Niño, un 9,24 per cent menys que l'any anterior, i la despesa mitjana per habitant se situa en els 9,89 euros. Catalunya és el quart territori que més ha invertit en aquesta rifa per darrera de Madrid amb més de 86,5 milions d'euros, el País Valencià amb prop de 83 milions i Andalusia amb 79,1 milions.

Per territoris, a les comarques de Girona és on més han baixat les vendes, un 14,17 per cent (5,7 milions d'euros). Les segueixen les comarques de Barcelona, on les vendes han baixat un 9,23 per cent (54,1 milions). A Lleida les vendes han patit un descens de 7,15 per cent (8,8 milions) i a Tarragona la venda de dècims per al sorteig de Reis ha baixat un 7,13 per cent (5,8 milions d'euros). La despesa per habitant a les comarques de Lleida és de 20,1 euros, a Barcelona 9,7 euros, a Girona 7,6 euros i a Tarragona 7,1 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]