Societat

Bocairent programa activitats per commemorar el 9 d'Octubre

Josep Vicent Boira analitza la societat valenciana en la conferència inaugural

El catedràtic de la Universitat de València Josep Vicent Boira serà enguany l'encarregat d'obrir la programació del 9 d'Octubre a Bocairent el divendres 3 d'octubre amb la conferència “La societat valenciana i la tempesta perfecta: de les causes a les solucions” que pronunciarà a la sala Joan de Joanes. El mateix espai acull fins el dia 12 l'exposició “Els moriscos valencians” d'Edicions Bromera.

Les activitats previstes per la regidoria de Cultura amb la col·laboració d'altres departaments municipals i diverses entitats i associacions locals continuaran al llarg del cap de setmana. El dissabte arrancarà amb una pujada a l'ermita de santa Bàrbara per a retornar al nucli urbà per la cova de la Sarsa de la mà del Centre Excursionista. De vesprada, la plaça de l'Ajuntament acollirà al rondallaire Llorenç que contarà les “Faules de Faula”, mentre que la cafeteria Esglai servirà de març per a una lectura oberta de poemes baix el títol “Espai de poesia” . Per la seua banda, diumenge i dilluns estaran dedicats als tallers, un per als més menuts al parc de la Derrota i de vesprada un per a adults amb “Una aproximació als balls valencians” a càrrec del grup de danses Cardaors, i l'endemà un de doblatge de pel·lícules al valencià obert a tots els públics.

Un any més, Bocairent aprofitarà la vespra de la Diada dels valencians per homenatjar els guardonats amb els premis 9 d'Octubre elegits per totes les associacions locals presents al Consell Municipal de Cultura a partir de les candidatures proposades per elles mateixes. En aquesta ocasió, el pintor Antonio Ferri rebrà la distinció en l'apartat individual i Cardaors en el col·lectiu. A més, la gal·la, que estarà amenitzada pel piano de Damián Molina i les dolçaines de M. José Llobregat i de Alfredo Francés, servirà per atorgar els premis acadèmics del curs 2013-14 que en la seua segona edició han recaigut en Clara Blasco Cantó, María Amparo Molina Molina, Rocío Morales Solbes, Sara Risueño Cabanes i Paula Silvestre Vañó. Un sopar de germanor completarà la vetllada.

Finalment, el 9 d'Octubre comptarà amb tot un seguit d'activitats lúdiques i reivindicatives que començaran de matí amb una xocolatada per als xiquets. A continuació, una cercavila unirà el CEIP Lluís Vives amb la plaça de l'Ajuntament on tindrà lloc una lectura infantil d'escriptors valencians a càrrec de l'alumnat del centre. Igualment, l'espai comptarà amb unflables. Per últim, una partida de raspall entre els equips locals tancarà la programació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]