PRADES (Baix Camp)

Festa d'inici de la campanya de la patata

Assortiment de patates

La patata de sembra es planta a l'abril i el tubercle no es recull fins al setembre, quinze dies després que la planta s'hagi assecat. I a Prades és el diumenge següent a la Diada de Catalunya, quan des de fa uns anys, la Vila Vermella celebra aquesta festa amb motiu de la recol·lecció de la patata. Comença a mig matí amb un esmorzar a l'aire lliure amb la patata com un dels principals ingredients. En el decurs de tot el matí hi ha parades on es venen diferents productes de la terra i artesans. Al migdia, es porta a terme el concurs i degustació de truites i guisats amb patates, així com el lliurament dels premis als guanyadors d'aquesta mostra culinària.

Les especials condicions climàtiques i de sol i l'altitud a la qual es conreen les patates de Prades fa que siguin un producte molt apreciat i tenen anomenada des del segle XIX. Són unes patates d'una carn dura, blanquinosa, de sabor dolç, que no es desfà, i el seu aroma que recorda el de les castanyes. El 1991, aquesta prestigiosa patata va obtenir la denominació comarcal dels productes alimentaris del Baix Camp, una distinció que va substituir el 2001, quan la Unió Europea li va concedir la indicació geogràfica protegida (IGP). La seva producció es concentra al terme de Prades, i en relació a la demanda, els 300.000 kg de mitjana anuals que es produeixen queden esgotats en cinc mesos.

Dia 13 de setembre. Durant tot el dia, a la plaça Major. Tel: 977 868 018.http://www.prades.es
www.prades.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.