Societat

Adif diu que el sobrecost del TGV a l'Hospitalet és fruit de les “presses”

El Tribunal de Comptes investiga un encariment del 230% al tram de l'Hospitalet i en busca els responsables

El portaveu d'Adif, Iñaki Garay, ha assegurat en declaracions a la COPE que el sobrecost de les obres del TGV a Barcelona podria estar motivat per la “pressa per acabar i complir amb els terminis” que tenia el govern espanyol l'any 2008. Segons Garay, aleshores es van produir molts problemes en diversos trams de la via i ha recordat que va estar a punt de caure una línia convencional al costat de la Gran Velocitat. Per aquest motiu, ha afegit, en part, tots aquests treballs addicionals que van portar a efectuar “molta obra complementària i d'emergència”. El Tribunal de Comptes investiga aquests desviaments, que van arribar al 230% al tram l'Hospitalet-La Torrassa, i en busca els responsables.

Respecte a l'operació que investiga la suposada malversació de fons públics en les obres del tren de Gran Velocitat a Barcelona, el portaveu d'Adif ha assegurat que la Fiscalia no ha demanat més informació a l'empresa Administradora d'Infraestructures Ferroviàries, ni tampoc documentació sobre altres trams. Així mateix, Iñaki Garay ha explicat que l'auditoria anunciada per la ministra de Foment, Ana Pastor, servirà per revisar els aspectes econòmics i tècnics de l'obra i les seves característiques.

El Tribunal de Comptes busca els responsables

El Tribunal de Comptes també ha fet referència a la qüestió i, en una nota de premsa, ha posat de manifest que manté oberta una investigació en relació amb la construcció del TGV Madrid-Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia