Societat

Controlat l'incendi forestal del Baix Empordà

Quinze dotacions dels Bombers continuaran treballant aquesta nit per remullar la zona i revisar fumaroles

El foc ha cremat 359 hectàrees, la majoria de vegetació arbrada del Massís de les Gavarres

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a dos quarts de nou del vespres l'incendi que des d'aquest diumenge ha afectat diversos municipis del Baix Empordà. El foc ha cremat 359 hectàrees de vegetació forestal del Massís de les Gavarres.

Segons han explicat els Bombers, la millora de les condicions meteorològiques ha permès estabilitzar l'incendi aquest migdia. Al llarg de la tarda els esforços s'han centrat en assegurar el flanc dret i encerclar tot el perímetre del foc. Els hidroavions han deixat anar l'última descàrrega cap a les cinc de la tarda i després s'han retirat cap a la base. La resta de mitjans aeris han treballat fins al capvespre. El centre de comandament, situat a l'Ajuntament de Vall-llobrega, s'ha desmuntat a mitja tarda.

Aquesta nit continuaran treballant a la zona 15 dotacions dels Bombers per remullar la superfície i revisar fumaroles. Nou són vehicles d'aigua, dos de logística, tres de comandament i un del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM).

Es preveu que aquest dimarts al matí s'incorporin a les tasques d'extinció dos avions de vigilància i atac i dos helicòpters (un bombarder i un altre de comandament).

Segons l'última estimació facilitada pel Cos d'Agents Rurals, han cremat 359 hectàrees, la major part de les quals de massa arbrada pertanyent al Massís de les Gavarres. Per municipis, els més afectats han estat Calonge (amb 144 hectàrees del seu terme municipal cremades) i Palamós (amb 130,6 hectàrees). A Vall-llobrega han resultat afectades 62,5 hectàrees de vegetació i a Forallac, 22 Ha.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté encara activada la Prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]