Amants de les travessies

La 35a travessia nedant de la zona del delta de l'Ebre que va des del port de la punta del Fangar fins a l'Ampolla bat el rècord d'expectació i d'assistents, amb més de 130 participants

L'Ampolla va viure ahir un dels esdeveniments estiuencs més importants: la travessia nedant des de la punta del Fangar del delta de l'Ebre fins a la platja dels Pinets del municipi. L'ambient d'aquesta competició ja es percebia molt abans de les onze del matí, hora prevista per donar el tret de sortida, quan els primers participants es van acostar a les dependències del Club Nàutic de l'Ampolla per formalitzar la seua inscripció. Es tractava de la 35a edició d'aquesta travessia, i molts dels participants ja n'eren veritables veterans. Però el fet que enguany la data de l'esdeveniment, que sempre se celebra el 15 d'agost, coincidís en cap de setmana, va desbordar les expectatives del Club Nàutic l'Ampolla, organitzador de l'acte, que va veure com la travessia superava el seu rècord d'assistents amb més de 130 inscrits. «Aquesta és una edició rècord», comentava satisfet el gerent del club, Paco Cabrera, minuts abans de començar. Cabrera també explicava que dies abans ja havien notat un interès «desbordant» per la travessia, fet que ahir es va traduir en aquesta gran afluència.

Vinguts d'arreu de Catalunya, com Tortosa, Reus o Olot, així com també d'altres punts dels Països Catalans, com Vinaròs o València, els nedadors van embarcar al port de l'Ampolla per desplaçar-se fins a la punta del Fangar, on va començar la travessia. Des d'allí, tots els participants van nedar una distància de 3.335 metres, 1,8 milles nàutiques, fins a la platja dels Pinets. Mentrestant, al port i la platja del municipi, els acompanyants i familiars dels nedadors esperaven impacients, protegint-se del sol i la calor i intentant distingir, amb prismàtics o l'objectiu de la càmera fotogràfica, alguna senyal dels que estaven esperant. I és que en anys anteriors havien pogut acompanyar els nedadors amb la barca que els duia fins a la línia de sortida, però la gran participació d'enguany no ho va permetre.

Per als familiars dels primers nedadors, però, l'espera no va ser gaire llarga, ja que els primers participants van recórrer la distància en poc més de mitja hora. Així, van anar arribant a la línia de meta tots els nedadors, que un cop recuperats de l'esforç físic valoraven la seua actuació. «He tingut una sensació molt bona», comentava algú. «No m'ha anat gaire bé», deia un altre.

I és que la majoria de participants a la travessia de l'Ampolla, tot i ser nedadors de la Federació Catalana de Natació, són abans que res amants de totes les travessies que se celebren arreu, sense que importi el lloc o la distància. És el cas de les germanes Jurado, de Viladecans i nedadores federades, que des de fa tres anys participen en aquesta travessia. «Ens agrada molt el lloc, és molt bonic, i a l'estiu ens agrada molt fer travessies», comentaven poc després d'haver arribat a la meta. Del mateix parer era Pablo Suz, del Club Natació Dofí de València, que tot i que era el primer cop que hi acudia, ja la coneixia perquè la seua germana i la seua mare hi havien participat en edicions anteriors. «És una travessia completament diferent, perquè ens deixen al mig del mar», explicava aquest jove nedador de la categoria aleví. Suz anava acompanyat de la seua àvia, Pepa Sanz, que va amb la família a totes les travessies en què participen. «En fan moltes, ja que allà on en fan, ells hi van», assegurava satisfeta.

Potser sigui l'encant del lloc, poder nedar des de la punta del delta fins a la Costa Daurada, o bé sigui perquè, com va assegurar el gerent del Club Nàutic l'Ampolla, «hi ha molt bon feeling» en la cursa. Sigui com sigui, any rere any atreu molts nedadors amants de les travessies, que des de qualsevol punt geogràfic, acudeixen a gaudir dels encants del delta de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.