Societat

Poble a poble

Les zones més envellides, el vessant sud de l'Albera i les Salines

Els municipis del vessant sud de l'Albera i les Salines són les zones de la comarca més envellides, ja que presenten taxes d'envelliment superiors al 20%. Entre els pobles amb una taxa més elevada hi ha Maçanet de Cabrenys, Darnius i Espolla –que superen el 25%–, però també altres com ara Capmany, Cantallops, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga i Rabós, per exemple, que tenen entre un 21% i un 25% de persones grans al municipi. Tots són pobles petits, que han registrat una davallada de la població, sobretot la més jove, que marxa del poble per anar a buscar feina a la ciutat. Altres nuclis que destaquen per l'envelliment de la població són Colera, Portbou, la Selva de Mar, Siurana i Vilaür.

A l'altra cara de la moneda hi ha Figueres i algunes poblacions de l'àrea urbana, que tenen menys d'un 15% de persones de més de 65 anys a la població. Destaquen sobretot Vilamalla i Vilafant pel baix nivell d'envelliment, però la majoria de pobles de l'entorn de la capital alt-empordanesa tenen una taxa d'envelliment inferior al 20%. Per sota del 15% també hi ha la Jonquera, Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià.

A l'Alt Empordà, hi havia l'any passat 141.517 persones empadronades, de les quals 23.743 tenien més de 65 anys. La taxa d'envelliment a la comarca és del 16,8% mentre que la de sobreenvelliment (més de 85 anys) suposa el 2,5% del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona