Festes populars i fires

Crespià (Pla de l'Estany)

Mil flors per als llaminers

La Fira de la Mel espera unes 30.000 persones i vendre unes tres tones d'aquest dolç producte

La popular Fira de la Mel que ha fet famós Crespià ofereix aquest dolç a més d'artesania i activitats lúdiques per a tota la família. Una bona oportunitat de fer un volt per aquest bonic poble del Pla de l'Estany, a tocar de Banyoles, a més de conèixer les propietats gastronòmiques i terapèutiques d'aquest producte. Aquesta 34a edició espera rebre la presència d'unes 30.000 persones els dos dies que dura la fira i vendre unes tres tones de la mel del tipus mil flors, que es pot adquirir a la parada de l'organització. Envolten aquesta parada, però, una vuitantena d'expositors amb tota classe de productes artesans, des d'artesania fins a cotxes, embotits, formatges o vins.

Tot i que el pla fort és diumenge, els actes ja comencen dissabte després de la inauguració de la fira a les dotze, amb una actuació de l'esbart dansaire de Fontcoberta i, a la tarda, amb una audició de sardanes a càrrec de La Principal de Banyoles. Dissabte comença amb una actuació castellera i continua amb el concurs de munyir la vaca, ofici solemne amb acompanyament d'orquestra, sardanes –a la tarda– i inflables i altres jocs tot el dia a la pista esportiva. Els dos dies es podrà visitar l'exposició de fotografies Masos de Crespià en imatges: Més de 4 dècades d'evolució, a càrrec de Pere Llorens Ros, ubicada dins la capella de Santa Llúcia (baixos de l'ajuntament) i una altra de pintures de Mateu Pujolràs i Jordi Bronsoms, al costat del bar de la fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.