Societat

Vallter 2000 ja treballa per obrir el màxim de pistes

La nevada deixa gruixos de més de vint centímetres a l'estació, on s'aniran netejant instal·lacions a mesura que el temps ho permeti

La neu arriba fins al baix Ripollès de manera testimonial

L'estació de Vallter 2000, a Setcases, podrà obrir finalment gran part del seu domini esquiable. La nevada d'ahir hi ha deixat gruixos d'entre 15 i 20 centímetres, segons les zones, i a mesura que passin les hores, i segons l'evolució climàtica, s'aniran obrint quilòmetres de pistes i instal·lacions. Des del principi de la temporada, l'estació de la vall de Camprodon només havia pogut obrir la zona de debutants i el parc lúdic.

La nevada d'ahir va estar acompanyada d'un torb molt fort i d'unes temperatures a l'entorn dels 10 graus sota zero, fins al punt que va obligar a tancar els accessos i l'estació, tal com anunciava el web de Vallter. A partir d'avui, però, els responsables de les pistes i les instal·lacions treballen per deixar-ho tot a punt i obrir el màxim de quilòmetres esquiables. El gerent de Vallter 2000, Enric Serra, ha explicat que aquestes tasques s'aniran fent segons com evolucioni el temps.

A Vallter, hi van caure 15 centímetres de neu nova i la temperatura no va pujar dels 8 graus negatius. De fet, a la resta de les estacions gironines, Vall de Núria, també al Ripollès, i la Molina i Masella, a la Cerdanya, també van registrar temperatures de l'entorn dels 10 graus negatius. Els gruixos van oscil·lar entre els 50 centímetres de neu nova de la Molina i els 15 de Núria.

La primera d'aquestes estacions ofereix 30 quilòmetres de pistes i 14 remuntadors. A Masella, el nombre de quilòmetres esquiables és de 34.

A la Vall de Núria, hi ha quasi un quilòmetre de pistes obertes –Eina, Finestrelles i Roc Malé– i 2 teleesquís i una cinta. La qualitat, en tots els casos, és de neu pols. Els accessos estan oberts, tot i que s'aconsella als que s'hi vulguin desplaçar que consultin els llocs web respectius.

Ahir es va haver de tancar la carretera de Comaoriola del sector de Masella. A part, calien cadenesal tram entre Planoles i Puigcerdà de l'eix Pirinenc, on a més estava restringit el pas de camions.

La neu va arribar a cotes baixes del Ripollès i de la Cerdanya, on no sol ser tan habitual la seva presència. Les llevaneus van treballar durant tot el dia i no hi va haver afectacions importants a la xarxa viària. A la línia del tren de Barcelona a la Tor de Querol –per Ripoll i Puigcerdà–, tampoc no es van registrar incidents per la neu.

LES XIFRES

2
metres
de neu s'acumulen a la zona de Beret, on han caigut 70 centímetres de neu nova.

LA FRASE

A mesura que vagi parant el torb, podrem anar condicionant i obrint les pistes i les instal·lacions
Enric Serra
Gerent de vallter 2000
20
centímetres
de neu nova van caure a l'estació d'esquí de la vall de Camprodon, que ara podrà obrir pistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.