Societat

S'acusa el Consell de “conculcar” els drets dels dependents

La vice-síndica de Greuges Emilia Caballero, ho ha denunciat durant l'entrega del premi Maisonnave de la Universitat d'Alacant a la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència

El rector de la UA va destacar la trajectòria de la Plataforma en defensa dels valors cívics i ha qualificat la Llei com el “quart pilar de l'estat del benestar, que ara ha quedat al descobert per les retallades”.

La Universitat d'Alacant va fer entrega, aquest dimarts 11 de desembre, de la cinquena edició del premi Maisonnave a la Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència a la Seu de la Universitat a Alacant, un acte que va servir per a reivindicar els drets d'aquest col·lectiu.

Amb el saló d'actes ple a vessar on estava l'equip rectoral al complert i representants de tots els partits progressistes, el rector, Manuel Palomar va fer entrega del premi al temps que reivindicava l'avanç que ha suposat la Llei de la Dependència.

Per la seua banda, Emilia Caballero, adjunt primera del Síndic de Greuges, va denunciar el que considera “una conculcació dels drets dels dependents” per part de la Generalitat per no tramitar les sol·licituds dels afectats i va explicar que les queixes de 2012 “ja doblen les que la institució va rebre durant l'any 2011.

Per la seua part, Miquel Martorell, president de la Plataforma va estar molt dur amb el Consell a qui va acusar de “boicotejar” l'aplicació de la Llei de la Dependència i de dirigents polítics “freds i mesquins capaços d'utilitzar a les persones dependents”.

L'emotiu acte va finalitzar amb la interpretació de la cançó de Lluís Llach “Que tinguem sort”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.