Societat

ribera d'ebre

Rasquera no dóna per perdut el projecte del cànnabis

L'alcalde considera que era previsible la paralització judicial, però confia que la sentència serà favorable a la plantació

L'Estat estudia els efectes de la suspensió sobre el pla d'ajust municipal

El govern municipal de Rasquera no dóna per enterrat el projecte de creació d'una plantació de cànnabis al municipi després que dimarts es fes públic que un jutjat de Tarragona n'ha decretat la suspensió cautelar. L'alcalde del municipi de la Ribera d'Ebre, Bernat Pellisa, va mostrar ahir certa confiança en la continuïtat del projecte i en la possibilitat que la sentència que tanqui el contenciós administratiu presentat per l'advocacia de l'Estat a Tarragona sigui favorable a la plantació. “Continuem dient que és un projecte jurídicament viable, i econòmicament molt viable”, va defensar ahir.

El consistori encara està estudiant la resolució de la titular del jutjat del contenciós administratiu número 1 de Tarragona que decreta la suspensió cautelar dels acords de ple del 29 de febrer passat que suposaven l'aprovació del conveni amb l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA) i la creació de l'empresa municipal Rasquerana de Recerca i Interpretació de la Varietat Vegetal Cànnabis Sativa L (RRICA), que havia de gestionar la polèmica plantació. Avui a la tarda està prevista una reunió del govern local amb els advocats per tal decidir si presenten recurs contra la suspensió cautelar, decisió que tenen previst anunciar públicament demà. A l'Ajuntament, però, asseguren que la decisió judicial no els ha agafat desprevinguts, que els sembla “raonable” i que ells, de fet, ja havien aturat el projecte a la pràctica d'acord amb l'ABCDA fins que no es tanqui tot el procés judicial. “La resolució reconeix que el projecte pot tenir una repercussió econòmica, i fins i tot planteja el problema del lucre cessant que suposa la suspensió”, va destacar ahir Pellisa, que considera que aquests elements són indicadors que apunten que hi hauria arguments per a una sentència favorable a la plantació de Rasquera.

L'alcalde sosté que els membres d'ABCDA, que havien d'encarregar-se de crear la plantació i destinar-ne la producció al seu autoconsum, estan “tranquils”. “El pla era molt més, i tot això sí que continua endavant”, va assegurar. La resolució tampoc suposarà que l'Ajuntament hagi de retornar els 30.000 euros que ja va cobrar de l'associació en aprovar-se el conveni. Per la seva banda, fonts dels advocats de l'associació cannàbica van confirmar ahir que la suspensió cautelar era “previsible” per les característiques del projecte. “Sempre hem sabut que aquest seria un procés difícil”, van dir.

Recopilació d'informació

Els dubtes, però, continuen entorn les conseqüències que aquesta paralització judicial podria tenir, en l'àmbit municipal, sobre el pla d'ajust i el crèdit per pagar proveïdors que el Ministeri d'Hisenda va concedir a Rasquera. Segons aquest pla d'ajust, 600.000 euros que serviran per retornar el crèdit provenen de l'empresa ara suspesa, RRICA. Fonts del ministeri van confirmar ahir que s'està recopilant informació sobre el tema per tal de valorar si això pot deixar sense efecte o no l'aprovació del pla d'ajust. Pellisa, però, es va mostrar confiat que no tindrà conseqüències i que el municipi serà capaç de tornar el crèdit.

LA FRASE

A Rasquera no volem fer cap delicte. Aquest és un projecte viable jurídica i econòmicament
Bernat Pellisa
Alcalde de Rasquera

LA XIFRA

30.000
euros
són els que ja ha rebut de l'associació cannàbica l'Ajuntament de Rasquera. En total, han de ser 1,3 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona