Societat

Raül Romeva s'afegeix a la campanya #novullpagar

L'eurodiputat d'ICV es va negar aquest diumenge a abonar l'import del peatge de Martorell de l'AP-7

En un apunt al seu bloc, recorda que la seva formació ja es va adherir a la campanya i aposta per fer públics els comptes de les concessionàries

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva ha fet pública aquest dilluns la seva adhesió a la campanya contra els peatges #novullpagar. En un apunt publicat al seu bloc, Romeva explica que aquest diumenge va passar sense pagar el peatge de Martorell de l'AP-7.

L'eurodiputat, que viatjava amb tres persones més, relata que en arribar al peatge van informar a una empleada de la concessionària la seva intenció de no abonar-ne l'import. Per la seva banda, la noia va prendre nota de la matrícula i després els va deixar marxar.

“Tot plegat ben poc èpic, cert, i tanmateix necessari. És moment de sumar!”, subratlla.

Romeva, que ha estat el primer militant destacat d'ICV en fer públic que passa un peatge sense pagar, recorda que ICV ja es va adherir a la campanya per denunciar el greuge de les infraestructures a Catalunya respecte a l'Estat. Diversos polítics d'ERC i Solidaritat també han fet pública la seva adhesió a la campanya iniciada per Josep Casadellà.

El parlamentari ecosocialista assenyala que des la seva formació aposten per “fer públics els comptes reals de les concessionàries d'autopistes”; “gravar l'ús del cotxe quan hi ha alternativa de transport públic, i fer bonificacions quan no n'hi ha”; “canviar el sistema en favor del transport públic”; “reconvertir els peatges: d'instrument recaptatori a instrument de gestió de la mobilitat i la contaminació”, i “afavorir l'ús del cotxe compartit i vehicles menys contaminants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.