La flama encén la nit del foc

L'arribada de la Flama del Canigó a Barcelona dóna inici a les revetlles populars

Nois i noies de Corbera de Llobregat van acompanyar ahir al migdia la Flama del Canigó fins al Parlament de Catalunya, on van ser rebuts pel president del Parlament, Ernest Benach. Durant l'acte es va llegir el manifest d'aquest any, signat per Joan Francesc Mira, 36è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. En el text, Mira va fer una crida a mantenir unida la llengua catalana, que es troba, segons l'autor, «convalescent i delicada». Per la seva banda, Benach va parlar de la necessitat d'explicar «molt bé» la tradició del foc, respecte a la nova normativa europea. Posteriorment, Òmnium Cultural i Tradicions i Costums van rebre de l'Organització de la Capital de la Cultura Catalana el diploma acreditatiu segons el qual la Flama del Canigó ha estat escollida com un dels deu tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra. Al vespre, la flama va arribar a la plaça Sant Jaume, on va ser rebuda per les autoritats i per un espectacle de foc, dansa i música.

L'arribada del foc del Canigó torna a ser l'inici simbòlic de les revetlles de San Joan, que aquest any han tingut una seixantena de convocatòries a diversos carrers de Barcelona. La crisi va provocar que es venguessin un 25% menys de petards, tot i que la venda de coques sí que es va mantenir semblant a la d'altres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.