Societat

Cop policial contra l'associació que promou la plantació de marihuana a Rasquera

La policia ha detingut una encarregada de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum, que ha quedat en llibertat després de declarar davant el jutge

Se l'acusa d'un delicte contra la salut pública per tràfic d'estupefaents

S'ha imputat quatre treballadors més i s'ha precintat el local, on han localitzat 1,3 quilos de marihuana

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han detingut una encarregada de l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum com a presumpte autora d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de substàncies estupefaents. Quatre treballadors més de l'entitat han resultat imputats. Agents dels dos cossos policials han registrat el local que aquesta associació té al carrer del Mar, al barri de la Barceloneta de Barcelona, aquest dijous cap a les cinc de la tarda. Sospiten que els detinguts estarien utilitzant el local de l'associació que ha demanat poder plantar marihuana a Rasquera per subministrar droga.

L'encarregada ha quedat en llibertat aquest divendres després de declarar davant el jutge.

En el marc de l'escorcoll també es va comissar 1,3 kg de marihuana, diversos estris relacionats amb la manipulació de la droga i uns 2.000 euros en metàl·lic. La droga intervinguda té un valor de 5.700 euros. En el moment de l'actuació, hi havia una desena de persones dins del local. Segons la policia, esperaven per comprar droga o bé n'estaven consumint.

Al llarg de la investigació, els agents han recollit prou indicis que indiquen que, tot i que l'entitat està legalment inscrita com a associació d'autoconsum de cànnabis sense ànim de lucre, a dins del local s'hi venia droga. Aquests fets es van posar en coneixement del jutjat d'Instrucció número 24, que ha autoritzat l'escorcoll.

La investigació arrenca el febrer de l'any passat quan, en una altra entrada i escorcoll al local, es va detenir quatre persones, entre elles el president i el secretari de l'associació. També es van intervenir prop de dos quilos de marihuana d'un valor aproximat de 7.000 euros.

Un any després hi ha hagut nombroses queixes veïnals segons les quals molta gent accedia al local i consumia al carrer la droga que hi hauria adquirit. A partir d'aquí, Mossos i Guàrdia urbana han fet diverses vigilàncies per comprovar la veracitat dels fets denunciats.

El 10 de febrer, mossos de paisà van seguir un home que sortia del local amb una bossa de mà de grans dimensions. Poc després li van escorcollar la bossa i hi van trobar 142 bosses amb marihuana. També hi havia diverses notes de possibles clients. Els agents van detenir Branko R., de 28 anys i de nacionalitat sèrbia, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La vigilància sobre el local va continuar en dies i franges horàries diferents. En tots els casos, segons la policia, es va poder observar un gran volum de persones que entraven al local i en sortien pocs minuts després.

En escorcollar-les, totes duien a sobre marihuana, presumptament acabada de comprar. A partir de les identificacions de les persones que sortien de l'entitat, els agents van poder constatar que eren consumidors habituals i que no tots eren socis de l'entitat. També van comprovar que en cas de ser socis, no pagaven cap quota a l'entitat i que el preu de la marihuana era aproximadament el mateix que es paga al mercat il·legal.

El local ha quedat precintat pels Mossos d'Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.