Societat

L'onada de fred continuarà almenys fins dimarts

Les baixes temperatures tocaran fons aquest cap de setmana i remuntaran molt lentament

El Servei Meteorològic de Catalunya dóna per acabat l'episodi de nevades de les últimes hores

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per acabat l'episodi de nevades de les últimes hores però ha pronosticat una onada de fred “amb temperatures molt i molt baixes” que tocaran fons aquest cap de setmana.

En una compareixença des del Centre de Coordinació d'Emergències del departament d'Interior, el cap d'àrea de predicció de l'SMC, Santi Segalà, ha explicat que el temporal de neu d'aquestes últimes hores s'ha extingit a primeres hores d'aquest divendres després d'haver-se quedat “ancorat entre el nord del Maresme i el sud de la Selva”.

El responsable del servei meteorològic ha assenyalat que estava previst que la llengua de precipitacions que va acabar escombrant el litoral i prelitoral de les comarques gironines arribés fins a la costa de Barcelona. Aquesta però, ha indicat, ha quedat aturada a la zona del Maresme per l'entrada de vents i ha anat afluixant per acabar-se a primeres hores del dia.

Els gruixos de neu recollits en les últimes hores han arribat fins els 15 centímetres en alguns punts.

Per altra banda, Segalà ha pronosticat una onada de fred amb temperatures “molt i molt baixes” que continuarà almenys fins dimarts de la setmana vinent, quan començaran a remuntar.

En aquest sentit, ha apuntat que el descens de temperatures tocarà fons el cap de setmana, entre dissabte i diumenge al matí. A més, ha recordat que el fred triga en marxar i que la remuntada serà “de mica en mica”.

També ha advertit que aquest dissabte entraran vents del nord al pirineu i a l'Empordà, per la qual cosa la sensació de fred serà més pronunciada en aquestes zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.