Societat

SERVEIS SOCIALS

Un estudi conclou que cal més cohesió social a Ullà

Un estudi sobre la realitat social d'Ullà, elaborat per professionals del servei de ciutadania i participació del Consell Comarcal del Baix Empordà, conclou que “l'elevat índex d'immigració, del 37%, comporta la necessitat de donar resposta a la població nouvinguda amb programes d'acollida i integració”.

Malgrat que no s'ha detectat cap conflicte de convivència al poble, l'anàlisi de les 57 entrevistes fetes entre ullanencs fa palès que cal més cohesió social i la implicació del conjunt d'habitants. En l'estudi han participat veïns del nucli antic, les Eres i la Roqueta per oferir un retrat fidel al conjunt de la població i conèixer els col·lectius en situació de vulnerabilitat, la gestió dels recursos existents i les inquietuds i preocupacions dels veïns.

Entre les demandes detectades també hi ha cursos de formació ocupacional per a l'elevat nombre de persones desocupades; la dinamització del centre cívic com a espai de solidaritat, relació i intercanvi, i la millora de l'accés de la ciutadania als serveis bàsics. El treball de camp servirà com a punt de partida per dissenyar, ara, un pla d'actuacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.