Societat

Maresme

Tornar té premi

Campanya

Arenys de Mar obsequiarà els visitants forans que repeteixin destinació l'any vinent

El municipi preveu fer hotels aquest mandat

Repetir la visita a Arenys de Mar tindrà premi. Aquest és el concepte bàsic de la nova campanya municipal, que va destinada als turistes que visiten la vila i que provenen de fora de Catalunya.

“Hem detectat que un 30% dels visitants són de fora del país i volem fidelitzar aquest segment”, explica Roman Pascual (CiU), regidor de Turisme i Fires d'Arenys de Mar. Els treballadors de l'oficina de turisme –que des d'aquest any està situada a la Casa de la Vila– entreguen als turistes una butlleta que, si tornen l'any vinent, podran bescanviar per productes locals. “Estem establint els fonaments del turisme d'Arenys de Mar”, comenta Pascual, que destaca l'esforç municipal fet per elaborar un nou plànol turístic i una guia d'allotjaments, i la feina de promoció feta a les xarxes socials. Durant el juliol i els primers quinze dies d'agost han passat per l'oficina 1.450 persones, més del doble que durant aquest mateix període del 2009. L'ampliació d'horaris del taulell d'informació turística ha estat un dels motius d'aquest increment, però Pascual assegura que cada vegada més els turistes s'interessen per l'oferta cultural i gastronòmica de la vila.

Una de les iniciatives engegades aquest any ha estat la de traduir el tríptic de la festa de Sant Roc, que, amb la tradicional sortida dels macips, aplega una gran quantitat de persones al carrer. Enguany, segons indiquen des del consistori, han arribat més persones de fora del municipi, especialment turistes que pernocten a l'Alt Maresme. El consistori ha fet una feina de promoció en municipis com ara Calella, que actualment té una capacitat hotelera per a 14.000 persones, moltes més de les que pot allotjar Arenys. De fet, aquest és un dels objectius que s'ha marcat a mitjà termini l'actual govern local. “Hem de posar la base i més endavant podrem parlar de crear places hoteleres”, diu el regidor de Turisme, que preveu que abans que acabi aquest mandat podrien iniciar-se les obres d'algun establiment hoteler. Actualment, Arenys de Mar disposa d'hostals, cases de colònies, apartaments turístics i càmpings, però no té cap hotel al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.