Societat

Barcelona

Què hi ha sota la manta del ‘top manta'?

La Confederació de Comerç vol sensibilitzar la població sobre quines realitats socials irregulars hi ha darrere del comerç il·legal de productes

Es repartiran 200.000 tríptics publicitaris a set municipis

Darrere del top manta s'amaga una realitat desconeguda per al consumidor que a peu de carrer es compra unes ulleres o una bossa de mà. L'aparença d'aquest tipus de comerç, sovint pacífica i que aporta vida a molts dels passejos turístics, fa que sigui vist pel públic com un fet innocu. En alguna ocasió, fins i tot, l'actuació policial en contra d'aquest tipus de comerç ha provocat les queixes dels vianants, que han escridassat els agents que volien identificar els immigrants que feien venda ambulant.

Amb l'objectiu de canviar aquesta concepció, la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC)començarà a partir del 8 d'agost una campanya que, sota el lema Estirem la manta, pretén presentar aquest fenomen com un problema social d'abast global. El secretari general de la CCC, Miquel Àngel Fraile, va definir ahir aquest tipus de venda com “una xacra social que facilita l'explotació de les persones, alimenta l'economia submergida i també perjudica les empreses legalment establertes”. Fraile va comparar el canvi de mentalitat que busquen amb el que ja s'ha aconseguit en l'àmbit del trànsit: “Fa uns anys, conduir un cotxe a gran velocitat estava ben vist; ara es veu com una falta de civisme, i fins i tot com un delicte. En aquest cas s'ha d'aconseguir el mateix”, va explicar el portaveu de la CCC.

En la campanya col·laboren l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, i consistirà en el repartiment de 200.000 fullets i altre material publicitari a la ciutat de Barcelona, als municipis d'Empuriabrava i Roses, a les comarques gironines i als municipis tarragonins de Salou, Torredembarra, Calafell i el Vendrell.

Precisament, en aquest darrer municipi del Baix Penedès, l'alcalde, Benet Jané (CiU), s'ha compromès a examinar els quadrants d'horaris i torns dels membres de la policia local per estudiar si és possible destinar més agents a combatre la venda ambulant il·legal. En aquesta proposta s'hi sumarà el fet que els efectius dedicaran més esforços a evitar que aquests venedors ambulants no aconsegueixin agafar espais i instal·lar-se a primera línia de la platja, tal com succeeix actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.