Societat

medi ambient

La demarcació té trenta-set platges amb bandera blava

L'Ametlla de Mar, amb cinc, és el municipi amb més guardons de la demarcació, on 7 ports també han rebut el distintiu de qualitat

A Barcelona se n'han concedit 21 i al litoral gironí, 28

La demarcació de Tarragona continuarà liderant el rànquing de banderes blaves al país després que l'ONG Fundació per a l'Educació Ambiental, que és l'entitat que les concedeix, n'ha donat un total de 37 a les platges de 17 municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. A Girona, les platges guardonades han estat 28 i a Barcelona, 21. En total, a Catalunya, 86 platges lluiran aquest estiu la bandera blava. El litoral tarragoní, però, perd una bandera blava respecte de les que va lluir el 2010, però, en canvi, guanya una distinció més per a un port esportiu i en total en seran 7. El jurat també ha destacat el camí de ronda de l'Ametlla de Mar com a camí litoral educatiu. En total aspiraven a la distinció 18 municipis i 43 platges.

En concret, les platges guardonades són la de Cunit; les de Segur de Calafell, la de l'Estany-Mas Mel i la de Calafell; les de Coma-ruga i Francàs del Vendrell; les de Roda de Barà i Costa Daurada, de Roda de Barà; les de la Paella i Barri Marítim, de Torredembarra, les de la Móra, Arrabassada i Savinosa, de Tarragona; la de la Pineda, de Vila-seca; les de Llevant i Capellans –aquesta és nova–, de Salou; les de Vilafortuny i Esquirol, Cavet i Prat d'en Forés, de Cambrils; les de Cristall, Pixerota i Cala Vienesos-Platja dels Penyals, de Mont-Roig del Camp. També han estat guardonades les platges de La Punta del Riu; L'Arenal i Torn, de Vandellòs, i l'Hospitalet de l'Infant; les de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l'Alguer i Calafató, de l'Ametlla de Mar, el municipi amb més distincions. Les de cap Roig i d'Avellaners, de l'Ampolla; la de Riumar, de Deltebre; les de Parc de Garbí i Les Delícies, de Sant Carles de la Ràpita, i la de Les Cases d'Alcanar-El Marjal d'Alcanar, igualment lluiran el distintiu blau durant els mesos d'estiu.

Més de 500 a tot l'Estat

El jurat ha concedit 511 banderes blaves per a platges de l'Estat a què se sumen les que han aconseguit 92 ports esportius, fet que li dóna el lideratge sobre els 36 països que se sotmeten a examen aquest 2011 a l'hemisferi nord. El balanç respecte al 2010 és lleugerament negatiu perquè l'Estat perd 10 banderes blaves de platges però en guanya 8 de ports esportius. A l'hora de concedir les banderes, el jurat valora que tinguin accés lliure, que siguin gestionades com a espais públics, que disposin d'informació transparent, que compleixin de manera exquisida amb la legislació litoral i ambiental, la seguretat física de la sorra i l'aigua, i que disposin de socorristes, entre d'altres.

El jurat també distingeix centres d'interpretació que aportin coneixements i activitats sobre els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible. A la demarcació han rebut la distinció La Sínia de Gaià d'Altafulla i l'Aula Acústica del Vendrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.