Societat

esparreguera

Comença la Passió i es preveu 15.000 espectadors

Demà es representarà la primera de les sessions de la Passió d'Esparreguera, que preveu fins l'1 de maig l'assistència de 15.000 espectadors. En total hi hauran deu sessions, que tindran lloc demà, el 13, 20 i 27 de març, el 3, 10, 17, 22 i 30 d'abril i l'1 de maig. 300 actors, una orquestra de 30 músics, un cor amb 50 veus en directe i un orgue de 700 tubs representaran els últims dies de Crist en un auditori que té una capacitat per a 1.700 espectadors. Un miler de voluntaris fa possible la realització de la Passió a Esparreguera.

La Passió és un espectacle que es representa en 38 escenes estructurades en quatre actes; els dos primers corresponen al bloc del matí i els dos darrers, al de la tarda. Els quadres del matí posen en escena els passatges de la vida pública de Jesús; la tarda es reserva a la representació de la Passió, mort i resurrecció. El text actual, escrit en vers, és obra del poeta esparreguerí Ramon Torruella i Satorra. Es va estrenar l'any 1960 i ha viscut al llarg dels anys petites variacions tant pel que fa als versos com a l'estructura. Aquests darrers dos anys s'ha tendit a recuperar progressivament la versió original de Torruella. La partitura original la va compondre Josep Borràs, veí també d'Esparreguera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.