Societat

Una trentena de carreteres, afectades per la neu

Meteorologia

La neu que està caient a Catalunya, i que en les pròximes hores podria arribar fins al nivell del mar, està complicant la circulació viària, especialment a les zones de muntanya, on s'han vist afectades una trentena de carreteres, entre les quals n'hi ha cinc de tallades i disset on és obligatori l'ús de cadenes.

Segons que ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), la presència de neu acumulada a la calçada ha obligat a tallar la BV-5119, a Fogars de Montclús, la BV-2425 entre Corbera i Gelida, i la GIV-5217, entre Queralbs i Ribes de Freser, la C-1412b entre Ponts i Tremp i la L-512 a Artesa de Segre.

A més, la neu obliga a circular amb cadenes a la BV-1221, de Matadepera fins a Mura; a la BV-4024, al Coll de Pal; a la BV-4025, a Fígols; a la BV-4243, a Rasos de Peguera; a la BV-5114, entre Sant Celoni i el Montseny i a la C-142b, a Vaquèira Beret.

També és imprescindible l'ús de cadenes en la C-17, entre Sant Quirze de Besora i Ripoll; a la C-25, entre Sallent i Gurb i entre Olugues i Manresa; a la C-26, entre Borredà i Ripoll; a la C-28, a Naut Aran; a la C-563 a Gòsol i a la C-59, a Castellterçol. Així mateix, també es necessiten cadenes en la L-500, a Pont de Suert; a la L-501, a la Vall de Boí; a la L-502, a Erill la Vall ; a la GI-501, entre Agullana i la Vajol i a la N-260, entre el tram entre Olot i Ripoll, a Girona, i també a Toses.

La circulació també és complicada en altres vies, on s'ha acumulat neu i gel a la calçada, de manera que es recomana la màxima precaució al volant. Es tracta de la B-402, entre Guardiola de Berguedà i Gombrèn, a Barcelona; de la C-1412b, entre Artesa de Segre i Calaf, a Lleida; de la C-153, a Rupit i Pruit i a Santa Maria de Corcó; a la C-16, entre Berga i el Túnel del Cadí; i a la C-25, entre Gurb i Santa Coloma de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.