Societat

Detenen i empresonen dos lladres especialitzats en estrebades a Barcelona

Dos lladres especialitzats en estrebades han sigut detinguts i empresonats provisionalment a partir d'una investigació del grup de multireincidents dels Mossos d'Esquadra a Barcelona.

Els agents havien detectat una onada de robatoris del mateix tipus, comesos per dos homes que anaven en moto i que solien assaltar dones que caminaven pel carrer, a les quals arrabassaven la bossa amb una estrebada violenta. En molts dels casos, la víctima queia a terra en intentar retenir la bossa. Alguna d'aquestes dones presentava lesions lleus a causa de la caiguda. Entre les víctimes hi ha turistes.

A final de juny, els investigadors van aconseguir la numeració exacta de la matrícula de la moto que utilitzaven i finalment van trobar-la l'1 d'agost en un carrer del barri de la Prosperitat de Barcelona. Un seguiment del conductor els va portar fins al pis on els lladres guardaven el botí de les estrebades i fins al seu còmplice. Així, van localitzar Christopher Omar BC, de 18 anys i nacionalitat peruana (que, segons els Mossos, va donar una identitat falsa), i Pablo Manuel RC, de 31 anys i nacionalitat cubana, tots dos veïns de Barcelona. Van ser detinguts i acusats, en principi, de 16 robatoris amb violència i un robatori de vehicle.

En l'escorcoll del domicili que utilitzaven per emmagatzemar els articles robats, els Mossos han recuperat, 49 bosses de mà, motxilles i maletins, 30 carteres, 33 parells d'ulleres, 28 joies i rellotges, càmeres de fotos, bolígrafs de marca i altres objectes, tots robats, segons les sospites de la policia. Ara caldrà examinar les denúncies de els últimes setmanes per intentar localitzar-ne els amos en el casos dels articles que encara no s'han pogut relacionar amb un robatori en concret.

Els sospitosos actuaven majoritàriament a l'Eixample, tot i que també hi ha fets a Nou Barris, Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi.

Els dos detinguts, amb nombrosos antecedents per fets similars, van passar aquest dilluns, 4 d'agost, a disposició del jutjat de guàrdia, que els va fer empresonar provisionalment a l'espera que es faci el judici.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.