Societat

La nevada, en viu per internet

Minuts després del temporal, la xarxa anava plena de fotografies i vídeos que recullen la cara més simpàtica i més cruel de la neu

Minuts després que els flocs de neu comencessin ahir a la tarda a caure amb força a tot Catalunya, internet ja anava ple de fotografies i vídeos d'aquest fenomen tan poc habitual en cotes baixes. Els arxius circulaven amb velocitat pel correu electrònic, es compartien a les xarxes socials com Facebook i, sobretot, es penjaven al Youtube.

Així, el dia després del temporal, el Youtube és ple de muntatges on es veu nevar a Barcelona, al centre –plaça Sant Jaume o la  plaça de Catalunya– i a la resta de barris, com a la zona alta o el Carmel. Impacten les imatges on la neu colga la platja de la ciutat. La majoria, un centenar, són gravacions simpàtiques fetes des de la finestra i, en alguns casos, des del carrer, amb retransmissió en directe dels fets, el gruix de la neu i les conseqüències, com les relliscades o els jocs de neu dels nens, baixades en trineu i guerra de boles.

Però molts vídeos també recullen el col·lapse que es va viure a la ciutat. En alguns s'expliquen els problemes que va causar la neu pel que fa al transport. Entre aquests, un home retransmet, gràcies al mòbil, la seva "travessia" personal per arribar a casa després de treballar. La neu el va obligar a caminar durant nou quilòmetres, de Barberà a Ciutat Meridiana, ja que les carreteres estaven bloquejades i el servei de tren, suspès.

A més, a internet també es poden trobar imatges sobre el caos circulatori que va viure Barcelona a la ronda de dalt o la ronda litoral, on els cotxes van quedar atrapats cap a les cinc de la tarda i topaven a causa del gel.

Les incidències a la resta de Catalunya també van quedar gravades per a la posteritat. Per exemple, un vídeo de la Jonquera va copsar el moment en què una retroexcavadora feia les funcions de llevaneus, ja que aquesta màquina estava inutilitzada.

Un filtre a Youtube segons la data mostra vídeos de Masnou, Sabadell, Vendrell, Granollers, Igualada i la resta de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus