Societat

Cau una banda de lladres acusats d'una trentena d'allunatges a Barcelona i rodalia

Societat

Els Mossos d'Esquadra, després de tres mesos d'investigació, han detingut sis persones d'entre 18 i 33 anys com a presumptes autors de més d'una trentena de robatoris amb força i robatoris de vehicles.

Els detinguts, tots ells amb residència a Barcelona, formaven part d'un grup organitzat dedicat a cometre robatoris amb força en establiments comercials, bars i joieries pel mètode de l'allunatge o l'obrellaunes. Se'ls imputen robatoris comesos a Sant Boi de Llobregat, Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat i Esplugues. El material sostret, juntament amb els danys provocats als establiments, té un valor aproximat d'uns 650.000 euros.

Abans de cometre els robatoris, els lladres robaven un vehicle de gran cilindrada, habitualment de tipus berlina, de concessionaris o directament de la via pública. Una vegada a l'interior de l'establiment, en un marge de temps molt curt que no superava mai els quatre minuts, s'emportaven peces de roba i ulleres de sol de marca, tabac, rellotges, la recaptació de les màquines escurabutxaques o joies, en funció del tipus de local assaltat.

En d'altres ocasions tallaven transversalment la persiana metàl·lica exterior que protegeix l'establiment i trencaven amb un objecte contundent el vidre de l'aparador.

Els lladres, que sempre actuaven amb la cara tapada i utilitzant diverses peces de roba per dificultar la seva identificació, fugien ràpidament del lloc dels fets, a velocitats que arribaven a superar els 200 quilòmetres per hora.

Després de passar a disposició dels jutjats corresponents de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, un dels detinguts va ingressar a la presó i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.