Societat

"Va valdre la pena passar nou mesos a la presó"

Marcats per la mili (1)

"El dia del consell de guerra es va fer una jornada de lluita estudiantil als instituts i a les universitats. Davant del Govern Militar hi havia 8.000 joves cridant 'Serra tururú, la mili la fas tu'. Va ser impressionant. Només per això va valdre la pena passar nou mesos a la presó". Són les paraules de Josep Maria Moragriega que tanquen el primer vídeo de la sèrie Marcats per la mili, que l'AVUI.cat comença aquest dilluns.

Al maig es compliran deu anys de l'aprovació de la llei 7/1999, que va ordenar "suspendre" el servei militar obligatori. Fem balanç del que va significar a Catalunya la mili i el moviment d'oposició que, juntament amb el del País Basc, va fer que finalment fos un govern del PP el que decidís posar fi a les lleves.

Si formeu part d'aquestes generacions marcades per la mili i ens voleu explicar la vostra experiència –per haver fet el servei o perquè no el vau fer, perquè vau lluitar per abolir-lo o perquè vau escapolir-vos-en amb una malaltia fingida...–, escriviu-nos un correu electrònic a l'adreça [email protected]

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.