Societat

"Ser militar és el que sempre he volgut"

El servei militar obligatori va ser la porta d'entrada a l'exèrcit per a alguns joves de l'Estat. No entraven en el grup de conformistes, ni d'objectors, ni d'insubmissos, eren nois que ja tenien clar que volien fer aquesta carrera professional i aprofitaven la mili per fer el primer tast.

El Comandant Trigoso, que ara ja porta 34 anys de servei, va ingressar a l'exercit l'any 1973, a València, quan tenia 17 anys. Tot i que va estudiar Formació Professional –la branca instal·lador, muntador, electricista–, Trigoso volia seguir la tradició familiar: "Tots a la meva família són militars i és el que sempre he volgut ser i sóc".

Segons explica el Comandant, el que més l'ha marcat és haver viscut amb el seu pare els moments més importants de la carrera "des de la jura de bandera fins que em van donar el despatx com a Sargent".

El Suboficial Major Prieto també ho tenia clar ben aviat. Amb 21 anys, l'any 1974, va marxar voluntari des de Lleó fins a Múrcia, on es trobava la brigada de paracaigudisme. "No sabia res de la mili, però ja tenia pensat dirigir-me en aquest sentit", assegura.

Aquests dos testimonis protagonitzen el segon vídeo de la sèrie Marcats per la mili de l'AVUI.cat. Al maig es compliran deu anys de l'aprovació de la llei 7/1999, que va ordenar suspendre el servei militar obligatori.

Si formeu part d'aquestes generacions marcades per la mili i ens voleu explicar la vostra experiència –per haver fet el servei o perquè no el vau fer, perquè vau lluitar per abolir-lo o perquè vau escapolir-vos-en amb una malaltia fingida...–, escriviu-nos un correu electrònic a l'adreça [email protected]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.