Societat

El gos mort a la Sénia ja portava 50 perdigonades al llom

Protectores d'animals han tingut accés a les imatges i a l'informe del cas

El gos mort la setmana passada a la Sénia, que havia estat confós amb una lleona, presentava una ferida oberta produïda per una arma de caça menor, a més de 50 perdigonades a la part superior del llom, fins i tot abans dels trets dels agents rurals de la Generalitat que li van causar la mort, segons han informat avui diverses associacions protectores d'animals.

La Coordinadora i Assessora de Protectores d'Animals, la Fundació Altarriba i Faada, han assenyalat en un comunicat que la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat els ha ofert accés a les imatges i informes sobre el cas, que va provocar el desplegament d'un important dispositiu a la zona.

Les protectores han indicat que, desgraciadament, la situació de gossos abandonats a Catalunya és corrent, perquè els ajuntaments no compleixen amb la llei de protecció animal i no exerceixen control sobre els animals del seu municipi en un registre censal, ni disposen d'un servei de recollida dels que estan abandonats.

Les associacions han mantingut una reunió amb la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, de la qual ha transcendit que Medi Ambient s'ha compromès a elaborar un protocol de control d'animals assilvestrats, conjuntament amb les entitats protectores, per gestionar el rescat dels animals vius en un futur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona