Punt divers

AnimaNaturalis demana que si troben la lleona de la Sénia no la matin

L'entitat de defensa dels animals AnimaNaturalis ha demanat que si es localitza la lleona que ronda per la Sénia (Montsià) no se la sacrifiqui, a la vegada que exigeix que si un circ és el responsable de l'animal, aquest 'sigui sancionat' i que 'li siguin requisats tots els seus animals per posar en perill la vida de les persones i mostrar la seva irresponsabilitat cap a la tinença' de les bèsties. AnimaNaturalis ha recordat a través d'un comunicat que durant aquest agost un elefant propietat del Circ Americà es va escapar de la seva gàbia a l'Escala (Alt Empordà). Durant uns 10 minuts va estar passejant pels voltants, suposant 'un greu perill' per a la seguretat viària i per al mateix animal.

Després d'aquest succés l'Ajuntament de l'Escala va decidir en l'últim ple prohibir els circs amb animals en el seu municipi, ha recordat l'entitat. La coordinadora de la campanya Circs.org d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón, ha afirmat que no es pot permetre que 'els circs que encara utilitzen animals en el seu espectacle no siguin sancionats després d'aquest tipus de successos'. 'Aquests circs suposen un greu maltractament cap als animals, i també un perill per a les persones que viuen en els municipis on aquests circs s'instal·len de forma ambulant', ha afegit Gascón. En l'actualitat, existeixen més de deu companyies de circs que utilitzen lleons i altres felins en els seus espectacles, però ciutats com Barcelona, Girona, Lleida, Blanes (Selva) o Sitges (Garraf) prohibeixen o restringeixen l'ús d'animals en els circs, recorda l'entitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.