Societat

Prop d'11.000 places per a les colònies d'estiu públiques

Educació

Les estades d'estiu de la Generalitat per a nens de 5 a 16 anys tindran més places que l'any passat. En concret, se n'ofereixen 10.779, un 22% més que el 2008. Avui s'obre el procés de preinscripció, que durarà fins al 17 de març i es podrà realitzar per internet (www.xanascat.cat) o bé trucant al telèfon 012.

El 19 de març se celebrarà el sorteig per adjudicar les places entre els nens i nenes que les hagin sol·licitat durant el procés de preinscripció. L'any passat 4.132 nens i adolescents en van quedar fora.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va destacar ahir en la presentació del programa de les colònies que es mantindran els descomptes d'un 10% a les famílies nombroses i que s'estendran a les que tinguin joves en acollida. Aquestes ajudes van beneficiar uns 1.200 nens l'any passat.

El preu de les colònies oscil·larà enguany entre 330 i 612 euros en funció de la modalitat escollida i de la durada.

Temàtiques
Les estades d'estiu, organitzades per la Xarxa d'Albergs Socials, tindran diferents temàtiques, com és habitual. A les colònies d'idiomes, esportives, musicals i les que combinen l'aprenentatge d'idiomes amb l'esport, aquest any s'hi sumen les tecnològiques i les teatrals.

Les estades tecnològiques, amb 400 places disponibles, reforçaran, segons va explicar Capdevila, el pla Enginycat per fer créixer els estudis universitaris d'enginyeria a Catalunya. Els joves que hi participin realitzaran diferents tallers per afrontar reptes mediambientals mitjançant fonts d'energies renovables. Aquesta nova modalitat durarà deu dies i se celebrarà a l'alberg de Planoles (Ripollès).

A les colònies teatrals s'hi podran inscriure 60 nens i nenes. Es faran a Girona al juliol i promouran la creativitat i l'expressió corporal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.